Datum: 1 februari

Van – tot: 20-21 uur

Locatie: online via Zoom. De link volgt na inschrijving.

Prijs: Gratis

Over deze sessie

Het doel van deze online webinar is om als hockeycoach bewuster te worden van je impact op de ontwikkeling van de (jeugdige) hockeyspeler. Er wordt stilgestaan bij simpele vaardigheden die je hiervoor ter ondersteuning kan inzetten. Geen hocus pocus, niets in de mouwen of in de zakken, geen technieken en modellen,… wel gewone menselijke basisvaardigheden die elk van ons bewust of onbewust ter beschikking heeft. De spreker van deze webinar laat je kennismaken met deze vaardigheden, baseert zich hiervoor op de principes van Jef Clement en vertaalt ze naar de sportpraktijk.

Rol van de coach in de sport

Maria Joao Pires is één van de meest talentvolle pianistes ter wereld, wellicht de allerbeste. In het volgende fragment speelt ze voor een volle concertzaal in Amsterdam het 20ste pianoconcert van Mozart onder leiding van dirigent Ricardo Chailly. Bij de overgang tussen twee muziekstukken blijkt plotseling dat ze de partituren van het tweede deel thuis heeft laten liggen. Wat heeft dit nu te maken met coaching in jeugdsport? Ga op zoek naar de gedragskenmerken van de dirigent.

Wie is David Evenepoel?

David Evenepoel is sinds 2001 als sportleerkracht werkzaam in het Brussels onderwijs. Hij was tussen 1998 en 2012 actief als atletiektrainer bij de Vlaamse Atletiekliga en werd ondertussen papa van 4. Hij begeleidde zowel recreatieve als competitieve lopers op het internationale toneel. Hij is daarna aan de slag gegaan als docent bij de Vlaamse trainersschool in de opleidingen initiator running, trainer B en trainer A afstandslopen en als leercoach competentieontwikkeling van menig atletiektrainer in Vlaanderen. Daarnaast is hij momenteel ook aan de slag als zelfstandige in personal training running en beweegcoach.

Neem deel door hieronder gratis in te schrijven.